Azijska salata sa piletinom
Azijska salata sa piletinom
Postupak pripreme
Najpre pripremite marinadu za piletinu. U maloj posudi izmešajte soja sos, vodu, smeđi šećer, maslinovo ulje, pirinčano sirće, sitno seckan beli luk i rendani đumbir. Složite pileće šnicle u dublju posudu sa poklopcem i prelijte pripremljenom marinadom. Izmešajte da se lepo meso obloži marinadom i ostavite da stoji u frižideru bar 1h.
Nakon ovog vremena piletinu izvadite iz marinade i prosušite papirnim ubrusom. Preostalu marinadu ostavite, nemojte bacati.
U dublji tiganj sipajte kašiku ulja i stavite da se zagreje. Na vrelo ulje stavite prosušenu piletinu i pecite 5-6 minuta sa svake strane. Pečenu piletinu izvadite iz tiganja na tanjir, a u taj isti tiganj sipajte marinadu u kojoj je stajala piletina i dobro izmešajte. Posebno promešajte skrobno brašno sa vodom, pa sipajte u tiganj sa marinadom i mešajte da se masa zgusne. U ovaj gusti sos vratite piletinu, kratko propecite i okrenite meso da se uvalja u sos sa svih strana, pa sklonite sa šporeta.
Za salatu pripremite veliku posudu. Isecite kupus na tanke trake, dodajte zelenu salatu isečenu na šire trake, rendanu šargarepu i seckan mladi luk. Sve lagano izmešajte.
Za dresing dobro izmešajte soja sos, pirinčano sirće, maslinovo ulje, med, susam, sitno seckan beli luk i rendani sveži đumbir. Prelijte salatu i nežno izmešajte. Dodajte pečene bademe i služite tako što ćete preko porcije salate složiti tračice piletine. Pre služenja salatu pospite sa još malo susama.