Burger od pilećeg karabataka
Burger od pilećeg karabataka
Postupak pripreme
Za marinadu u manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, mlevenu crvenu papriku, sušeni timijan, dva prstohvata soli i jedan prstohvat bibera. Stavite ćureće batake na pleh na papir za pečenje, isecite ih nožem i marinirajte 20 minuta. Pecite 45 minuta na 180 °C .
Kada su bataci pečeni, skinite kožu i isecite meso viljuškom. U maloj činiji pomešajte sos od grčkog jogurta, majonez, vlašac i so. Na crveni kupus iscedite malo limunovog soka. U tiganju na malo putera lagano propržite napola iseckane semenke susama, a zatim sastavite burger: Donju polovinu zemičke premazati sosem, zatim malo kiselog kupusa, pa crveni kupus sa limunom, dodati iseckane ćureće batak i prženi luk.
Završite sa gornjom polovinom zemičke, poslužite i uživajte!