Gratinirana testenina sa pilećim mlevenim mesom
Gratinirana testenina sa pilećim mlevenim mesom
Postupak pripreme
Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Zatim ih ocedite i posebno odvojite 250 ml vode u kojoj se kuvala testenina.
U velikom tiganju propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk, origano, ruzmarin, bosiljak, prstohvat čilija, so i biber. Dinstajte još minut i promešajte nekoliko puta. Dodajte mleveno pileće meso i pržite još 7 minuta da meso lepo porumeni.
U tiganj dodajte komadiće paradajza, med, balzamiko sirće i vodu preostalu od kuvanja testenine. Pustite da provri i kuvajte još oko 2 minuta. Dodajte kelj i promešajte. U tiganj dodajte kuvanu testeninu i stalno mešajte.
Polovinu testenine istresti u nauljenu posudu za pečenje i posuti polovinom rendanog mocarela sira. Dodajte ostatak testenine, pospite ostatkom mocarele sira i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.
Peći oko 20 minuta na 180 °C. Izvadite iz rerne, ostavite da odstoji 10 minuta i ukrasite svežim peršunom.