Haloški »ajnmohc« sa knedlama
Haloški »ajnmohc« sa knedlama
Postupak pripreme
Iseckajte pileće iznutrice i vrat na manje komade. Sitno iseckajte crni luk i peršun.
U 1,5 l vode skuvajte meso sa lukom, peršunom i ostalim začinima.
Dok se meso kuva, pripremite testo za knedle, tako što ćete izmešati jaja, ulje i brašno. Pustite da se masa odmara najmanje pola sata.
Kada je meso kuvano, pripremite zapršku. U tiganj stavite ulje, brašno i slatku crvenu papriku i propržite. Vrućom zaprškom prelijte supu koja lagano ključa i mešajte da se ne bi stvorile grudice. Dodajte biber i vino.
Oblikujte masu viljuškom i u supi zakuvajte tanke knedle. Ostavite supu da ključa još 10 minuta kako bi se knedle skuvale.
Kako ih oblikovati?
Knedle se takođe mogu oblikovati pomoću dresir kesica i špricanjem u ključalu supu.