Indijska puter piletina
Indijska puter piletina
Postupak pripreme
Najpre u električnom secku sameljite zajedno beli luk i đumbir. Da bi mlevenje išlo lakše, dodajte malo vode.
U širu, pliću šerpu sipajte paradajz pelat, kari, mleveni beli luk i đumbir i so. Promešajte sve i dodajte piletinu isečenu na komade veličine zalogaja, pa opet izmešajte.
Poklopite i stavite na šporet, da proključa na jačoj vatri. Kad proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka poklopljeno oko 40 minuta.
Otklopite, dodajte puter i slatku pavlaku, promešajte, pa probajte. Ako je potrebno, dodajte soli da jelo bude po vašem ukusu. Ako dodajete i spanać, dodajte ga sada, u ovom koraku, pa poklopite na kratko da spanać brže uvene. Sve još jednom izmešajte i služite uz kuvani pirinač.