Kari pasta sa piletinom
Kari pasta sa piletinom
Postupak pripreme
Naseckajte belo meso na kockice veličine manjeg zalogaja. Iseckajte šampinjone i beli luk - a papriku isecite na tanke trakice, kako bi se brže ispržila. Na 20 g maslaca prvo ispržite šampinjone i malo ih posolite. Pred sam kraj prženja, kada voda koju su pustili ispari - dodajte i papriku. Gotovo povrće prebacite u činijicu, pa dodajte još 20 g maslaca i pržite piletinu, takođe blago posoljenu. Mešajte sve vreme kako ne bi dobila boju i isušila se. Gotovu piletinu takođe prebacite u drugu činijicu.
Za sos, na ostatku maslaca kratko propržite beli luk i dodajte vino. Sačekajte da miris alkohola ispari i sipajte kari prah. Nakon što se i on uprži - dodajte pavlaku. Dok je pavlaka još uvek nezagrejana, ubacite žumance i izmešajte brzo. Kad sos proključa (umerena temperatura), vratite piletinu i povrće, pa sve zajedno kuvajte još oko 5 minuta. Probajte sos koji treba da bude gust i umereno slan.
Skuvajte testeninu po pravilu "1/100/10" - tj. na 1 l vode ide 100 g testenine i 10 g soli. Servirajte sos i testeninu zajedno, ukrasite svežim peršunom i po želji pospite s malo parmezana.