Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način
Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način
Postupak pripreme
Skuvajte četiri jaja, tako da sredina ostane tečna (neka polako ključaju 6 minuta), a zatim ih stavite u hladnu vodu. Kada se ohlade, oljuštite ih.
Stavite pljeskavicu između dva lista papira za pečenje i lagano je spljoštite. Zamotajte jaje spljoštenom pljeskavicom i formirajte kuglicu.
Na prvi tanjir sipajte brašno i dodajte malo vode, umutite dva jaja na drugom tanjiru i dodajte malo soli, a na treći tanjir stavite prezle. Zatim kuglicu uvaljajte u brašno, jaje i na kraju u prezle.
Ponovite postupak paniranja sa preostalim jajima i pljeskavicama. Panirane kuglice polako pržite na vrelom ulju oko 8 do 10 minuta, da postanu zlatno smeđe. Poslužite ih uz pire i sezonsku salatu.