Normandijska piletina
NORMANDIJSKA PILETINA – Kada za porodična okupljanja odlučim da spremam poznata domaća ili strana jela s piletinom - koristim @perutninaptuj_srbija piletinu. Zato što je ukusna i zato što je proizvedena u Srbiji. A svi mi volimo domaće :)
Normandijska piletina
NORMANDIJSKA PILETINA – Kada za porodična okupljanja odlučim da spremam poznata domaća ili strana jela s piletinom - koristim @perutninaptuj_srbija piletinu. Zato što je ukusna i zato što je proizvedena u Srbiji. A svi mi volimo domaće :)
Postupak pripreme
Isecite pile na komade. Jabuke oljušite i isecite na kriške. Luk na rebarca. Ispržite jabuke na pola maslaca da dobiju boju, pa ih izvadite na salvetu. Zatim dodajte ostatak maslaca i ispržite posoljene komade pileta, prethodno uvaljane u brašno. Kad koža dobije boju, izvadite i njih na tanjir. Na ostatku maslaca propržite luk da potpuno omekša, zatim sipajte brendi. Sačekajte da alkohol ispari, pa začinite majčinom dušicom i sipajte sajder. Nakon što tečnost provri, vratite piletinu (koža gore) i pecite u rerni zagrejenoj na 190 °C oko 40 minuta.
Ponovo izvadite piletinu iz šerpe, dodajte jabuke u sos, redukujte ga na pola – pa ga završtite s neutralnom pavlakom. Servirajte uz pire ili povrće po izboru.
Jelo možete pripremiti i samo od karabatka, ili samo od pilećeg filea.