Patlidzan punjen piletinom
Patlidzan punjen piletinom
Postupak pripreme
Patlidžane presecite na pola i izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite 15 do 20 minuta da odstoje. Sredinu koju ste uklonili nemojte bacati. Kada patlidžani odstoje i puste vodu, prosušite ih papirnim ubrusom i nakapajte sa malo limunovog soka.
U širi, dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i stavite da se greje. Na zagrejano ulje položite polovine patlidžana i prelijte ih belim vinom. Krčkajte patlidžan na umerenoj temperaturi 10 do 15 minuta, dok malo ne omekša, pa ga izvadite šupljikavom kašikom i ređajte u pekač.
U istom tiganju dinstajte sitno seckan luk i beli luk nekoliko minuta. Ako je potrebno, podlijte sa malo vode. Dodajte mleveno pileće meso i sitno seckanu sredinu od patlidžana, posolite, pobiberite i dodajte suvi začin od povrća. Ako je masa suva, dodajte i oko 1 dl vode. Dinstajte oko 15 minuta dok meso ne omekša. Sklonite masu sa šporeta, pa dodajte jaje i sve još jednom dobro izmešajte. Ovim filom dobro napunite polovine patlidžana. Ako imate previše fila, rasporedite ga oko samog patlidžana. Pospite rendanim parmezanom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 40 minuta.
Služite toplo.