Pečeno pile sa pomorandžom i vlašcem

U saradnji sa Mini Chef kuhinjom donosimo recept za pečeno PP pile sa pomorandžom i vlašcem. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za rumeno i sočno pečeno pile u kojem će uživati svi ukućani.

Pečeno pile sa pomorandžom i vlašcem

U saradnji sa Mini Chef kuhinjom donosimo recept za pečeno PP pile sa pomorandžom i vlašcem. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za rumeno i sočno pečeno pile u kojem će uživati svi ukućani.

Postupak pripreme

  1. Pile operite, osušite te dobro posolite krupnom solju spolja i iznutra. Možete staviti i malo sveže mlevenog bibera.

  2. Pomorandžu isecite na pola i stavite u unutrašnjost pileta.

  3. Zagrejte rernu na 180 °C, te pecite 60 minuta pod poklopcem nakon toga izvadite pile i pomorandžu koja se pekla zajedno s njim i iscedite po piletini. Vratite u rernu kojoj ćete pojačati temperaturu na 200 °C i peći cca 20/25 min.

  4. Pustite da odstoji 10-ak minuta te servirajte i uživajte u konzumaciji. 

Prijatno.

Recept by: Sport Educa