Pileća salata u sendviču
Pileća salata u sendviču
Postupak pripreme
Prvo pripremite filete pilećih prsa. Zagrejte rernu na 190 °C. Filete operite, osušite papirnim ubrusom i stavite u dublji pleh.
Filete dodajte malo maslinovog ulja i soli. Pokrijte pleh i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Dok se fileti peku, napravite pesto i pripremite šargarepu.
Šargarepu oprati, oljuštiti i narendati. Na tiganju malo propržite semenke bundeve. Operite i ocedite matovilac od viška vode. U blender dodajte avokado, bosiljak, beli luk, matičnjak, limun, kefir i pržene semenke bundeve i sameljite u kremastu smesu. Probajte i po potrebi dodajte malo soli. Pečene filete uz pomoć dve viljuške isecite na male rezance. Ispecite kriške hleba u tiganju sa malo putera sa svake strane dok ne postanu zlatnožute. Između kriški kruga rasporedite pesto, filete i rendanu šargarepu.