Pileći karabatak i batak u umaku od crvenog vina sa grožđem
Pileći karabatak i batak u umaku od crvenog vina sa grožđem
Postupak pripreme
Za umak pomešajte u činiji vino, med, maslinovo ulje, slačicu i đumbir.
Slatki krompir oljuštite i isecite na kockice veličine oko 2 cm, a tikvice na kolutove debljine oko 1 cm. Operite grožđe i nežno ga osušite papirnim ubrusom.
U dublji sud za pečenje stavite meso, koje ste prethodno dobro posolili. Prelijte ga pripremljenim umakom i dodajte povrće i grožđe. Pokrijte sud za pečenje poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite u rerni oko sat i po na 200 °C. Zatim sklonite poklopac i pecite još 20 minuta da piletina dobije zlatnožutu boju.
Recept je pripremila Vedrana Orlović (blogerka @kefirolicious), Hrvatska.
Recept je iz knjige "Miriše na dom"