Pileći ražnjići sa pečenim krompirom i umakom od pavlake
Pileći ražnjići sa pečenim krompirom i umakom od pavlake
Postupak pripreme
Najpre pripremite marinadu za piletinu. Dobro izmešajte majonez, limunov sok, so, beli luk u prahu, crni luk u prahu, alevu papriku, biber i majoran. Meso isecite na veće kocke i preko njega prelijte marinadu i dobro izmešajte. Ostavite u frižider da se marinira bar 30 minuta.
Dok se piletina marinira, pripremite krompir. Oljuštite ga i secite na kockice srednje veličine. Preko kockica krompira dodajte sve navedene začine i ulje i dobro izmešajte.
Uključite rernu da se greje na 220 °C. Pripremite pleh u kom ćete peći krompir i piletinu. U jedan deo pleha stavite krompir i pokrijte aluminijumskom folijom.
Mariniranu piletinu ređajte na štapiće za ražnjiće. Od ove količine bi trebalo da dobijete 4-5 ražnjića. Složite ih u drugi deo pleha, nasuprot krompirića. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne omekša. Nakon ovog vremena skinite foliju i pecite još 5-10 minuta, da krompir malo porumeni.
Za sos dobro izmešajte sve navedene sastojke. Probajte, pa podesite začine prema ukusu.
Pečene krompiriće i ražnjiće služite uz pripremljeni sos.