Potaž od brokolija sa piletinom
Čorbica krcata povrćem uz dodatak mesa za mene je kompletan obrok koji jako volim i baš mu se radujem.
I uvek se dodatno potrudim oko “dekoracije” koja je u stvari sastavni deo čorbice jer daje na strukturi, teksturi, ukusu, doživljaju same čorbice. @jaukuhinji
Potaž od brokolija sa piletinom
Čorbica krcata povrćem uz dodatak mesa za mene je kompletan obrok koji jako volim i baš mu se radujem.
I uvek se dodatno potrudim oko “dekoracije” koja je u stvari sastavni deo čorbice jer daje na strukturi, teksturi, ukusu, doživljaju same čorbice. @jaukuhinji
Postupak pripreme
U šerpi, na malo maslinovog ulja, prodinstala sam krupno sečen luk, dodala zatim tikvice i krompir i nastavila sa dinstanjem oko 5 minuta.
Dodala sam zatim meso, beli luk i đumbir, nalila pilećom supom, dodala so i biber i kuvala na umerenoj vatri oko pola sata.
Izvadila sam kuvano meso (i koren đumbira) a dodala brokoli seckan na manje cvetove i kuvala narednih 10-ak minuta tj. dok brokoli nije omekšao (nemojte suviše dugo da ne “ubijete” svežinu i zelenilo brokolija).
Kada je brokoli omekšao štapnim mikserom sam umutila čorbicu i dodala iseckano kuvano meso.
Pri serviranju u činije sam sipala potaž, od gore prelila sa malo pavlake za kuvanje i “ukrasila” sa malo pečene piletine, grilovanim tikvicama i brokolijem… Da, stavila sam i malo peršun lista…
Prijatno!