Ražnjići na grčki način
Ražnjići na grčki način
Postupak pripreme
Za marinadu pomešati kašičicu cimeta, sušeni origano, slatku mlevenu papriku, suvu nanu, so, prstohvat crnog bibera, koricu i sok od jednog limuna, četiri seckana čena belog luka i 4 kašike maslinovog ulja. Umočite pileće karabatake bez kostiju i kože u marinadu i utrljajte ih.
Posudu sa marinadom i karabatake prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na tri sata. Krastavac oljuštite i izrendajte, dodajte jedan iseckani čen belog luka, seckanu svežu nanu, grčki jogurt i sok od pola limuna. Posolite, dobro promešajte i stavite u frižider na sat i po. Komade mesa stavite na ražnjiće i na pleh obložen aluminijumskom folijom. Meso premažite isceđenim sokom i pecite ispod roštilja u rerni 20 minuta.
Lepinje prepolovite i lagano propržite u rebrastom tiganju na maslinovom ulju. Isecite luk i paradajz i svežu nanu. Na svaku polovinu lepinje stavite po jedan list zelene salate, na to stavite fil od jogurta sa krastavcima, malo paradajza, crnog luka i sveže nane. Poslužite kao prilog uz ražnjiće!