Slasni obrok u činiji s fileom pilećih prsa i sosom od kikirikija
Ovakve činije su opcija uravnoteženog obroka nakon kojeg nećemo ubrzo biti gladni jer imamo povrće, ugljene hidrate, proteine i zdrave masti!
Slasni obrok u činiji s fileom pilećih prsa i sosom od kikirikija
Ovakve činije su opcija uravnoteženog obroka nakon kojeg nećemo ubrzo biti gladni jer imamo povrće, ugljene hidrate, proteine i zdrave masti!
Postupak pripreme
- File operite, osušite s papirnatim ubrusom i posolite.
- Krompir i krastavac ogulite pa narežite na kockice veličine oko 2 cm, a šargarepu narežite na kolutiće debljine oko ½ cm.Tikvicu operite, ogulite i narežite na kolutiće debljine oko 1 cm, a salatu operite i narežite na trake debljine oko 2 cm.
- U dublji tiganj za pečenje dodajte file, narezani slatki krompir i narezane tikvice. Sve prelijte s maslinovim uljem i opet posolite pa poklopite s poklopcem ili zatvorite s alu folijom (bitno je da folija ne dotiče namirnice u tiganju).
- Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta, uklonite poklopac ili foliju pa tako pecite još 15 min.
-
Dok se piletina i povrće peku napravite sos. Sve sastojke stavite u staklenku. Dobro je zatvorite i protresite dok se svi sastojci ne povežu probajte malo pa po potrebi dodajte još malo soli.
-
Kada je piletina pečena očistite mango i narežite na kriške debljine oko 5 mm te operite paradajz i narežite na polovine.
-
Poslužite na način da u dublju činiju ili tanjir dodajete prvo salatu na koju slažete ½ pečenog filea narezanog na manje komade, malo slatkog krompira, šargarepe, krastavca, ¼ avokada i paradajza. Sve prelijte sa sosom i dodajte malo kikirikija kako bi zalogaj bio više hrskav.
Recept by: Vedrana Orlović (@kefirolicious)