Toskanska piletina
Toskanska piletina
Postupak pripreme
Uključite rernu da se greje na 220 °C.
Stavite file na dasku za sečenje i malo pritisnite da se debljina ujednači. Polovine filea poređajte u posudu u kojoj ćete ih peći.
Pomešajte so, italijansku mešavinu začina, alevu papriku i sveže mleveni crni biber. Premažite piletinu uljem, pa utrljajte mešavinu začina (dovoljno je sa gornje strane).
Pomešajte slatku pavlaku sa belim lukom, skrobnim brašnom, soli i biberom, pa dodajte sitno seckan suvi paradajz i parmezan. Dobro izmešajte, pa ovu smesu sipajte preko piletine.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Nakon ovog vremena izvadite iz rerne, pa umešajte seckan spanać u sos, pokrijte folijom i vratite u isključenu, ali još uvek toplu rernu na desetak minuta, da spanać uvene.
Služite uz testeninu ili pirinač.