Rolat od pilećeg mesa
Rolat od pilećeg mesa
Postupak pripreme
U dubokom tiganju na maslinovom ulju propržiti seckani luk, crvenu i zelenu papriku. Pecite 3 do 4 minuta da povrće omekša. Dodajte beli luk i šargarepu. Posolite, pobiberite i kuvajte još 3 minuta, pa ostavite povrće da se ohladi.
U većoj činiji pomešajte meso, prezle, pileći bujon, jaje, peršun, Vorčester sos, so i biber. Dodajte ohlađeno povrće i dobro promešajte.
Stavite testo u pleh obložen papirom za pečenje (oko 35 x 15 cm). Pecite veknu oko 50 minuta na 220 °C.
Dok se peče pripremite glazuru tako što ćete pomešati kečap, med, Vorčester sos, so i biber. Izvadite veknu iz rerne, preokrenite na veći pleh obložen papirom za pečenje, pa ivice ravnomerno premažite glazurom. Vratite veknu u rernu i pecite još nekoliko minuta na 250°C da glazura porumeni. Sačekajte da se malo ohladi pre serviranja.