Zapečeni pileći paprikaš
Zapečeni pileći paprikaš
Postupak pripreme
Luk očistite i sitno iseckajte. U šerpu sipajte ulje i stavite da se zagreje. Na zagrejano ulje dodajte sitno seckan luk i dinstajte nekoliko minuta, dok ne postane staklast. Dodajte komade pileta, so i alevu papriku, smanjite temperaturu šporeta, pa dinstajte poklopljeno oko 30 minuta. Povremeno okrenite komade pileta i ako je potrebno, podlivajte vodom.
Uključite rernu da se greje na 180 °C. Pripremite pekač koji može u rernu ili ceo proces radite u šerpi koja može u rernu.
Dinstanu, omekšalu piletinu prebacite u pripremljeni pekač i ravnomerno rasporedite.
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte kiselu pavlaku i malo soli, pa izmešajte, a zatim dodajte i ulupan sneg od belanaca. Smesu rasporedite preko piletine u pekaču, pa stavite u zagrejanu rernu da se zapeče. Neka se peče oko 20-25 minuta, dok površina ne porumeni.
Služite toplo uz domaći hleb.